Ordkonst intresserar

26.10.2017 kl. 11:19
I slutet av oktober fick Sydkustens ordkonstskola besök av två lärare från Pedersöre som ville lära sig mera om ordkonstskolans verksamhet.

Lärarna från Pedersöre var speciellt intresserade av Lilla Ordboet. De har av sin kommun fått till uppdrag att utarbeta en motsvarande ordkonstkappsäck och ville få inspiration, idéer och information. De fick också följa med till ordkonstgruppen i Botby där de fick ett smakprov på hur den regelbundna gruppverksamheten går till i praktiken.

Spännande med ilskna Hattifnattar i boken Trollkarlens hatt.
Hur ska Hemulen klara sig?

Barnen berättar om sina skepp och döper dem.

Här görs en egen barometer.

Ledande ordkonstledaren Maja Ottelin läste ett avsnitt ur Muminboken Trollkarlens hatt. Hur Muminfamiljen döpte skeppet Äventyret, hur skeppet förde familjen till Hattifnattarnas ensliga ö, hur Hemulen höll på att bli uppbränd och då han tog Hattifnattarnas barometer som krigstrofé. Barnen fick sedan för de andra berätta om sina skepp som de hade ritat förra gången och döpa dem. De fick sedan göra egna barometrar om något som de själva ville mäta. Ett barn gjorde en simbarometer, som visar på vilket simhumör man är och en annan gjorde en humörbarometer som visar på vilket humör man är.

Vi vuxna gjorde bl.a. Babblometer, som mäter på vilket prathumör man är och en musikbarometer som visar vilken sorts musik man vill lyssna på.

Text och bild:

Monica Martens-Seppelin
Tf rektor för Sydkustens ordkonstskola
050-330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi

Aktuellt

Föreningsträff i Vanda

Sydkustens projekt Föreningar tillsammans fortsatte med en diskussionskväll i Vanda lantbruksmuseum på måndag, 13.11. I träffen deltog föreningsaktiva från Vanda, Helsingfors, Esbo och Grankulla.Läs mera »
17.11.2017 kl. 09:13

Skärgårdsutveckling och kultur diskuterades

Drygt 50 skärgårdsutvecklare träffades senaste tisdag i Korpoström för att diskutera Åboland och kulturverksamhet utgående från det nationella skärgårdsprogrammet 2017-19. Under dagen fick deltagarna höra exempel på samarbetsprojekt och finansieringsmöjligheter, diskutera idéer och dansa med Gäddan och gänget. Det som särskilt betonades var behovet av samarbete på bred front och vikten av att samordna och lyfta fram våra styrkor samt berätta om det vi har att erbjuda. Läs mera »
16.11.2017 kl. 09:34

Lärarstuderande på Nylandsturné

I årets så kallade Nylandsturné deltar 31 klass- och speciallärarstuderande från Åbo Akademi. Turnén är ett samarbete mellan Sydkusten och ÅA för att ge studerande i Vasa chansen att bekanta sig med nyländska skolor och lärare.Läs mera »
08.11.2017 kl. 15:36

Nätverksträff inom småbarnspedagogik

Sydkustens nätverk för småbarnspedagogik samlades i Helsingfors 1.11. Gruppen träffas för att diskutera aktuella frågor inom småbarnspedagogiken.Läs mera »
02.11.2017 kl. 10:03

Ordkonst intresserar

I slutet av oktober fick Sydkustens ordkonstskola besök av två lärare från Pedersöre som ville lära sig mera om ordkonstskolans verksamhet.Läs mera »
26.10.2017 kl. 11:19

Veckans blogg

Varje torsdag bloggar Sydkustens personal och förtroendevalda om aktuella frågor.

Läs med mig på dagis!
I veckans blogg skriver ordkonstledare Maja Ottelin om det värdefulla läsandet för småbarn.
 Tidigare bloggar

Eftis och skola - tillsammans för barnens välmående

Skärgårdsfilmer som minnesstiumulans

Trotsålder

* * *


 

Kurser och evenemang

Sydkusten ordnar regelbundet kurser, seminarier och evenemang.


 

På gång

Eftis möter skola
Fortbildning för pedagoger i eftis och skola.

Rimlek och Rimjam i Vanda och Helsingfors.
 

* * *