Nätverksträff inom småbarnspedagogik

02.11.2017 kl. 10:03
Sydkustens nätverk för småbarnspedagogik samlades i Helsingfors 1.11. Gruppen träffas för att diskutera aktuella frågor inom småbarnspedagogiken.

Det är mycket på gång i kommunerna i och med att man tagit i bruk de nya lokala planerna för småbarnspedagogik. Många kommuner har aktivt jobbat med att se till att den svenska småbarnspedagogiken har sin egen utformning och profil, samt att den finns förankrad också i de lokala planerna. Andra viktiga teman som diskuterades i koppling till de lokala planerna var pedagogiskt ledarskap, pedagogisk dokumentation, delaktighet och digitalisering.


Sydkusten upprätthåller ett nätverk där olika aspekter på småbarnspedagogik diskuteras.

På nätverksträffen behandlades även situationen med behörig personal på daghemmen samt kommande tema för Sydkustens seminarium.

Matias Österberg
Utbildningsplanerare
matias.osterberg(at)sydkusten.fi
050-34 84 525

Aktuellt

Föreningsträff i Vanda

Sydkustens projekt Föreningar tillsammans fortsatte med en diskussionskväll i Vanda lantbruksmuseum på måndag, 13.11. I träffen deltog föreningsaktiva från Vanda, Helsingfors, Esbo och Grankulla.Läs mera »
17.11.2017 kl. 09:13

Skärgårdsutveckling och kultur diskuterades

Drygt 50 skärgårdsutvecklare träffades senaste tisdag i Korpoström för att diskutera Åboland och kulturverksamhet utgående från det nationella skärgårdsprogrammet 2017-19. Under dagen fick deltagarna höra exempel på samarbetsprojekt och finansieringsmöjligheter, diskutera idéer och dansa med Gäddan och gänget. Det som särskilt betonades var behovet av samarbete på bred front och vikten av att samordna och lyfta fram våra styrkor samt berätta om det vi har att erbjuda. Läs mera »
16.11.2017 kl. 09:34

Lärarstuderande på Nylandsturné

I årets så kallade Nylandsturné deltar 31 klass- och speciallärarstuderande från Åbo Akademi. Turnén är ett samarbete mellan Sydkusten och ÅA för att ge studerande i Vasa chansen att bekanta sig med nyländska skolor och lärare.Läs mera »
08.11.2017 kl. 15:36

Nätverksträff inom småbarnspedagogik

Sydkustens nätverk för småbarnspedagogik samlades i Helsingfors 1.11. Gruppen träffas för att diskutera aktuella frågor inom småbarnspedagogiken.Läs mera »
02.11.2017 kl. 10:03

Ordkonst intresserar

I slutet av oktober fick Sydkustens ordkonstskola besök av två lärare från Pedersöre som ville lära sig mera om ordkonstskolans verksamhet.Läs mera »
26.10.2017 kl. 11:19

Veckans blogg

Varje torsdag bloggar Sydkustens personal och förtroendevalda om aktuella frågor.

Läs med mig på dagis!
I veckans blogg skriver ordkonstledare Maja Ottelin om det värdefulla läsandet för småbarn.
 Tidigare bloggar

Eftis och skola - tillsammans för barnens välmående

Skärgårdsfilmer som minnesstiumulans

Trotsålder

* * *


 

Kurser och evenemang

Sydkusten ordnar regelbundet kurser, seminarier och evenemang.


 

På gång

Eftis möter skola
Fortbildning för pedagoger i eftis och skola.

Rimlek och Rimjam i Vanda och Helsingfors.
 

* * *