Ordkonst

Sydkustens ordkonstskolas verksamhet utgörs av bl.a. av ordkonstgrupper för åk 1-9 och fantasiläger varje sommar. I Borgå och Sibbo erbjuds grundläggande konstundervisning i ordkonst.

Varje år gör Sydkusten projektsatsningar i form av utställningar, festivaler och temadagar som tangerar berättande och ordkonst samt provar nya verksamhetsformer.

Ett av Sydkustens tyngdpunktsområden har under de senaste åren blivit modersmålskompletterande verksamhet i form av ordkonstutställningar som byggs upp i skolorna. Hösten 2010 gavs handboken Ordkonst- alla har fantasi ut, ett konkret fantasifullt verktyg för alla pedagoger och övriga intresserade av språkstimulerande material. Gemensamt för all verksamhet är tonvikten på fantasi, kreativitet och språkutveckling och att barn och unga ges möjlighet att utveckla dem och hitta sitt eget personliga uttryck!

Läs mera på verksamhetens egen webbsida är www.ordkonst.fi.


Mera information ges av ledande ordkonstledare Iréne Poutanen, irene.poutanen(at)sydkusten.fi, telefon 045 894 4088 .

 

Lilla Ordboet – ordkonst i kappsäcksformat

Lilla ordboet är ett språkstimulerande pedagogiskt material som är uppbyggt kring två spännande berättelser. Den ena berättelsen handlar om fransyskan Dijonne Senappe och den äventyrliga resa som hon skriver om i sin dagbok. Den andra handlar om Borgåjournalisten Dag Bladh som märker att framtidsdirektören i staden håller på med skumma affärer som har att göra med hemliga tunnelsystem.

De fyra kappsäckarna kommer att åka runt i 22 skolor under läsåret 2015-2016 och turnén fortsätter fram till år 2017. Kappsäckarna innehåller över 90 ordkonstuppgifter med inspirerande rekvisitaföremål. Uppdragen kopplas både till själva berättelsen och till föremålen i kappsäcken, som alltså mirakulöst hamnar i en skola!

Lilla ordboet bygger på en pedagogik där både lärare och elever för en stund får glömma allt som har med betygsättning, vitsord och rättelser att göra. Till uppgifterna finns inget facit utan precis allt är möjligt!

Skriv till lillaordboet(at)sydkusten.fi eller ring 045-899 44089  om er skola är intresserad av Lilla ordboet!

Läs mera här.

 

 

 

Lilla ordboet innehåller språkstimulerande pedagogiskt material i kappsäcksformat. Kappsäckarna turnérar i skolor fr.o.m. hösten 2015.

Skriv till lillaordboet(at)sydkusten.fi eller ring 045-899 44089 om du är intresserad av att få Lilla ordboet till just din skola.

 

 

Ordkonstläger ordnas varje sommar
i Sydkustens regioner.

 

Webbplats

www.ordkonst.fi