Eftis möter skola - fortbildning på två orter 2017-18

01.12.2017 kl. 08:52
Vad är en trygg, stimulerande och meningsfull eftermiddag? På vilket sätt kan de nya läroplansgrunderna synas i och påverka eftis?

Det är ett par av de frågor som Sydkustens fortbildning för eftisledare, rektorer, lärare och skolgångsbiträden försöker ge svar på. Skolan förändras kontinuerligt och de nya utmaningarna förutsätter ett mångprofessionellt samarbete där yrkeskompetenser förenas för barnens bästa. Fortbildningen ger stöd och handledning i att utvecklas i och reflektera över sitt eget arbete och yrkesroll.

Eftis möter skola består av fyra moduler som innehåller föreläsningar, interaktiva övningar, diskussioner samt förhands- och mellanuppgifter. Fortbildningen ordnas på två orter, i Helsingfors och Vasa. I Helsingfors har två moduler hållits och deltagarna kommer från flera olika orter i hela södra Finland och Tammerfors. I Österbotten kör vi igång den 20 januari 2018. Läs mer om innehåll och anmälning på eftis.fi


Deltagare på den andra modulen i Eftis möter skola i Helsingfors 30.11.2017

 

Aktuellt

Behovet av lärare stort i huvudstadsregionen

Behovet av nya lärare i huvudstadsregionen är fortfarande stort. Sydkustens landskapsförbund har granskat och sammanställt uppgifter angående Helsingfors, Esbos, Kyrkslätts, Vandas och Grankullas behov av svenskspråkiga lärare. Läs mera »
igår kl. 09:22

Bokpaket till skolklasser i årskurs 1

Sydkustens ordkonstskola bjuder på läsinspiration till förstaklassister tillsammans med Förbundet Hem och skola och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd. Över tvåtusen barnböcker skickas i dagarna ut till klasser över hela Svenskfinland som ansökt om ett bokpaket. Tio barnböcker och ett arbetsmaterial med ordkonstövningar ingår.Läs mera »
09.01.2018 kl. 09:22

Kulturvandra under VårKultur 2018

Temat för det åboländska kultursamarbetet VårKultur är i år att kulturvandra. Sydkusten koordinerar satsningen som infaller 13.4-29.4.2018.Läs mera »
02.01.2018 kl. 13:20

Årets ordkonstgärning 2017

Föreningen för ordkonstundervisning i Finland söker årets ordkonstgärning!Läs mera »
19.12.2017 kl. 11:20

Eftis möter skola - fortbildning på två orter 2017-18

Vad är en trygg, stimulerande och meningsfull eftermiddag? På vilket sätt kan de nya läroplansgrunderna synas i och påverka eftis?Läs mera »
01.12.2017 kl. 08:52

Veckans blogg

Varje torsdag bloggar Sydkustens personal och förtroendevalda om aktuella frågor.

Barnbokens vuxna vänner
Det är många som jobbar professionellt med barnlitteratur. Läs Maja Ottelins tankar i veckans blogg.

 Tidigare bloggar

Nytt år och nya tag

Att motarbeta julstress

Framtidsfabriken - ett tvärkonstnärligt samarbete

* * *


 

Kurser och evenemang

Sydkusten ordnar regelbundet kurser, seminarier och evenemang.


 

På gång

Eftis möter skola
Fortbildning för pedagoger i eftis och skola.

* * *