Bokpaket till skolklasser i årskurs 1

09.01.2018 kl. 09:22
Sydkustens ordkonstskola bjuder på läsinspiration till förstaklassister tillsammans med Förbundet Hem och skola och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd. Över tvåtusen barnböcker skickas i dagarna ut till klasser över hela Svenskfinland som ansökt om ett bokpaket. Tio barnböcker och ett arbetsmaterial med ordkonstövningar ingår.

Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd och Förbundet Hem och Skola har ett mångårigt samarbete kring bokpaket. Nu i början av januari sänds rekordmånga böcker, sammanlagt 2370 böcker, ut till skolklasser i årskurs 1. Varje bokpaket innehåller tio olika böcker som är utvalda med tanke på sjuåriga läsare. Bokpaketen är ett stipendium som klassens lärare haft möjlighet att söka för sin klass. Önskemålet är att läraren involverar föräldrarna i processen att stöda sitt barns läsintresse i samarbete med skolan.

En nyhet för i år är att det ingår en liten bok som Sydkustens ordkonstskola har utvecklat enkom för att stöda arbetet med de böcker som nu ingår i bokpaketet. Materialet som riktar sig till klassens lärare innehåller kreativa och nydanande idéer hur man kan arbeta med en viss bok. Det är ordkonstledare Maja Ottelin som hållit i trådarna i arbetet kring det pedagogiska materialet som vi hoppas att bidrar till inspiration att arbeta med de nya böckerna.  Materialet hittas på: ordkonst.fi/pedagogiskt_material.

Maja Ottelin
Tfn: 045 894 4089
maja.ottelin(at)sydkusten.fi

Aktuellt

Behovet av lärare stort i huvudstadsregionen

Behovet av nya lärare i huvudstadsregionen är fortfarande stort. Sydkustens landskapsförbund har granskat och sammanställt uppgifter angående Helsingfors, Esbos, Kyrkslätts, Vandas och Grankullas behov av svenskspråkiga lärare. Läs mera »
igår kl. 09:22

Bokpaket till skolklasser i årskurs 1

Sydkustens ordkonstskola bjuder på läsinspiration till förstaklassister tillsammans med Förbundet Hem och skola och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd. Över tvåtusen barnböcker skickas i dagarna ut till klasser över hela Svenskfinland som ansökt om ett bokpaket. Tio barnböcker och ett arbetsmaterial med ordkonstövningar ingår.Läs mera »
09.01.2018 kl. 09:22

Kulturvandra under VårKultur 2018

Temat för det åboländska kultursamarbetet VårKultur är i år att kulturvandra. Sydkusten koordinerar satsningen som infaller 13.4-29.4.2018.Läs mera »
02.01.2018 kl. 13:20

Årets ordkonstgärning 2017

Föreningen för ordkonstundervisning i Finland söker årets ordkonstgärning!Läs mera »
19.12.2017 kl. 11:20

Eftis möter skola - fortbildning på två orter 2017-18

Vad är en trygg, stimulerande och meningsfull eftermiddag? På vilket sätt kan de nya läroplansgrunderna synas i och påverka eftis?Läs mera »
01.12.2017 kl. 08:52

Veckans blogg

Varje torsdag bloggar Sydkustens personal och förtroendevalda om aktuella frågor.

Barnbokens vuxna vänner
Det är många som jobbar professionellt med barnlitteratur. Läs Maja Ottelins tankar i veckans blogg.

 Tidigare bloggar

Nytt år och nya tag

Att motarbeta julstress

Framtidsfabriken - ett tvärkonstnärligt samarbete

* * *


 

Kurser och evenemang

Sydkusten ordnar regelbundet kurser, seminarier och evenemang.


 

På gång

Eftis möter skola
Fortbildning för pedagoger i eftis och skola.

* * *