Kulturseminarium: Vem är välkommen?

28.11.2023 kl. 09.00 – 16.00

En heldag med information, tips och idéer om hur kommuner och städer kan nå ut med sitt kulturutbud till familjer och unga – så att det blir till glädje och nytta för ännu fler invånare. Deltagare får också tid för att utbyta erfarenheter och nätverka med varandra. Dagen avslutas med kaffe och tårta för att fira att Sydkustens landskapsförbund fyller 25 år i år.

Seminariet riktar sig till alla som arbetar med kultur- och bibliotekstjänster i Sydkustens medlemskommuner. Seminariet lämpar sig också för till exempel ungdomsarbetare, kulturaktörer och andra som arbetar med kulturfrågor.

Mötesplats är det splitternya stadskulturcentret Mosaik i köpcentret Kivis och dagen inleds med morgonkaffe med tilltugg kl. 9-9.30.

Under förmiddagen berättar Itha O’Neill från Amos Rex om resultatet i Konstsamfundets undersökning om ungdomars syn på kultur och om utställningen Generation 2023.

Vi får också fördjupa oss i hur mångfalden av familjer ute i samhället upplever de kulturtjänster som kommunerna erbjuder under en mångfaldsverkstad tillsammans med Sofia Lindqvist från Nätverket för familjers diversitet.

Detaljerat program

Sista anmälningsdag: 17.11.2023. Det finns 60 platser som fylls i anmälningsordning.
Anmäl dig här: webropol.com/s/vemarvalkommen

Det är kostnadsfritt att delta. Arrangörerna bjuder på morgon- och eftermiddagskaffe men var och en betalar själv sin lunch. Inför seminariet får alla som anmält sig mera information om lunchrestauranger, parkeringsplatser och annat praktiskt.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Vanda stad och med hjälp av finansiering av Svenska kulturfondenPlats
Stadskulturcentret Mosaik, Vanda
Vandaforsvägen 69
01700 Vanda