Annette Kronholm-Cederberg sitter vid ett bord och bläddrar i en bok

Sydkusten och Smlf på Educa

25.01.2021 kl. 10:31
Skrivpedagog Annette Kronholm-Cederberg (bilden) från projekt Skrivande skola deltog i det livesända programmet i Hörnan på onsdag 27.1.

Educamässans Hörna 2021 förverkligades i år som en livesändning under ledning av Sonja Kailassaari, känd från bland annat programmet Efter Nio. 

I Hörnan varvades intervjuer med paneldiskussioner och videoinslag. I temablocket "Skriv för livet!" diskuterades skrivpedagogiska utmaningar för samtidens skola, i vilken alla lärare förväntas vara skrivlärare i eget ämne. Pamela Granskog på utbildningsstyrelsen ledde diskussionen, där lärarna Jenny Ek och Petter Wallenius deltog med Annette Kronholm-Cederberg från Skrivande skola. Programledaren Sonja Kailassaari utmanades i en origgad skrivuppgift.

Finlands svenska lärarförbund FSL som stod för arrangemangen och programmet kan ses i efterskott.

 

Projektet Skrivande skola har som mål att synliggöra skrivandet på tvärs över ämnen och höja hela lärarkollegiers skrivpedagogiska kompetens. Det är Svenska modersmålslärarföreningen i Finland (Smlf) som är huvudman för projektet och genomför det i samarbete med Sydkustens landskapsförbund. 

 

Mera information:

Annette Kronholm-Cederberg
Projektledare, skrivpedagog
tfn: 050 382 5203
e-post: annette.kronholm-cederberg(at)sydkusten.fi  

Foto: Sonja Finholm / Alfred Media