Harry Potter och Runeberg

01.02.2021 kl. 13:09
Sydkustens ordkonstskola bjuder den här veckan på virtuell Harry Potter-inspirerad ordkonst och inviger en poesipromenad i Runebergs fotspår.

Harry Potter-programmet ordnas torsdagen den 4 februari kl. 18-19 på Zoom och på Runebergsdagen, fredagen den 5 februari, öppnas poesipromenaden i Johan Ludvig Runebergs fotspår i Pargas.

Bibliotek på olika håll i landet har redan i några år ordnat populära evenemang i samband Harry Potter Book Night i februari. I år blir det tyvärr inga evenemang på bibliotek, men ordkonstskolan vill ändå bjuda på program för alla trollkarlar, häxor och mugglare. Det är ordkonstlärarna Linnéa Holmberg och Paola Fraboni som håller i trådarna och tar med deltagarna på en förtrollad resa i Harry Potters magiska värld.

Verkstaden ordnas torsdagen den 4 februari kl. 18-19 på Zoom. Den är gratis och öppen för alla intresserade. Målgruppen är alla barn i lågstadieåldern med familjer. Det magiska ordkonstäventyret går av stapeln på länken:


Poesipromenad i Runebergs fotspår

I Pargas bjuder ordkonstskolan på en poesipromenad genom Pargas centrum i nationalskaldens fotspår. Promenaden invigs på Runebergsdagen 5.2 och är öppen till slutet av februari.

Promenadrutten passerar fem ställen som paret Johan Ludvig och Fredrika Runeberg besökte under sin tid i Pargas. Vid varje plats går det att läsa eller lyssna till dikter som ordkonstskolans elever skrivit.

Programmet är ett samarbete mellan Sydkustens ordkonstskola och föreningen Pro Runeberg i Pargas.

Fantasin är en av drivkrafterna bakom ordkonst, där man svävar med i fantasiresor som blandas med verklighet. Genom att läsa, skriva, lyssna och berätta hittar man sin egen röst och utvecklas som ordkonstnär.


Mera information:

Paola Fraboni
Regional ordkonstlärare
040-962 5964
paola.fraboni(at)sydkusten.fi