Harry Potter-kväll i Pargas bibliotek

28.01.2019 kl. 08:52
Torsdagen den 7 februari förvandlas Pargas bibliotek till Harry Potters värld.

Det blir en kväll fylld av spännande program för mindre och större barn och varför inte för vuxna. Sydkustens ordkonstskola medverkar i programmet tillsammans med andra föreningar, organisationer och frivilliga.

För den som besöker biblioteket under Harry Potter-kvällen är sorteringshatten det första man möter. Musik hörs redan i aulan och inne i Hogwarts kan man ta del av olika verkstäder, t.ex. göra sig en trollstav, lära sig om trolldrycker, besöka stationen 9 3/4 eller fotografera sig i Hogwarts-miljö. Tillsammans med ordkonstskolan kan man se in i framtiden och man kan också sätta sig ner och njuta av högläsning. 

Harry Potter-kvällar ordnas på olika håll i världen den 7 februari, i år för femte gången. På många håll är det just bibliotek som nappat på idén. I Pargas är det föräldrar som efterlyst evenemanget, bland annat för att garantera att verksamheten fungerar också på svenska. Harry Potter-kvällen i Pargas bibliotek ordnas kl. 17-20 och är helt gratis. Det går också att besöka biblioteket som vanligt under kvällen, som vanlig mugglare, utan att ta del av programmet.

Sandra Bergqvist ny ordförande för Sydkusten

På förbundsmötet som hölls i Kimito valdes Sandra Bergqvist till ny ordförandeLäs mera »
igår kl. 15:51

Ansök om bokpaket till daghem

Daghem i Svenskfinland kan ansöka om paket med ett urval nya svenskspråkiga barnböcker och tillhörande pedagogiskt stödmaterial. Läs mera »
17.04.2019 kl. 15:30

Sydkustens förbundsmöte

Sydkustens landskapsförbund r.f. håller sitt årsmöte på Villa Lande i Kimito torsdagen den 25.4.2019. Läs mera »
15.04.2019 kl. 11:38