Harry Potter-kväll i Pargas bibliotek

28.01.2019 kl. 08:52
Torsdagen den 7 februari förvandlas Pargas bibliotek till Harry Potters värld.

Det blir en kväll fylld av spännande program för mindre och större barn och varför inte för vuxna. Sydkustens ordkonstskola medverkar i programmet tillsammans med andra föreningar, organisationer och frivilliga.

För den som besöker biblioteket under Harry Potter-kvällen är sorteringshatten det första man möter. Musik hörs redan i aulan och inne i Hogwarts kan man ta del av olika verkstäder, t.ex. göra sig en trollstav, lära sig om trolldrycker, besöka stationen 9 3/4 eller fotografera sig i Hogwarts-miljö. Tillsammans med ordkonstskolan kan man se in i framtiden och man kan också sätta sig ner och njuta av högläsning. 

Harry Potter-kvällar ordnas på olika håll i världen den 7 februari, i år för femte gången. På många håll är det just bibliotek som nappat på idén. I Pargas är det föräldrar som efterlyst evenemanget, bland annat för att garantera att verksamheten fungerar också på svenska. Harry Potter-kvällen i Pargas bibliotek ordnas kl. 17-20 och är helt gratis. Det går också att besöka biblioteket som vanligt under kvällen, som vanlig mugglare, utan att ta del av programmet.

Ny förbundssekreterare sökes

Sydkusten behöver en person som kan efterträda vår mångåriga förbundssekreterare som i höst avgår med pension.Läs mera »
11.08.2019 kl. 04:58

Svenskfinlands nya läsambassadörer

Henrika Andersson och Amanda Audas-Kass inledde arbetet som läsambassadörer i Svenskfinland den 1 augusti.Läs mera »
08.08.2019 kl. 08:27

Stort behov av eftermiddagsverksamhet för barn

Skolorna och eftisarna startar snart igen efter sommarlovet. Läs mera »
05.08.2019 kl. 13:20