Ordkonstskolans vårfest i Åbo slott

29.03.2019 kl. 15:00
Terminen närmar sig slut och det är dags att se tillbaka på året som gått och på hur mycket man hunnit göra.

Under den här veckan avslutas verkstäderna och vi ser fram emot lördagen den 13 april kl.13-15 då vi har vår tredje ordkonstvårfest i Åboland. 

Första gången hölls festen i Forum Marinum i Åbo och förra året träffades vi i Pargas industrimuseum. I år träffas ordkonsteleverna och deras familjer i Åbo slott. En mer lämplig plats kunde man inte ha med tanke på att årets tema är Hemligheternas portal och i Åboland har portalen fört barnen till Ordkonstens hemliga borg. 

Festen är ett sätt för eleverna att träffa andra barn som är med i Sydkustens ordkonstskola. Samtidigt får föräldrarna bekanta sig närmare med ordkonsten och se och höra om vad barnen har gjort under läsåret. Dessutom får familjerna själva testa på ordkonst. I år har träffens innehåll inspirerats av temasatsningen Vårkultur som har kultursmaker som tema. Det betyder att festen handlar om medeltid, mat och kultur. Festen avslutas med utdelning av betyg, intyg och terminsbrev. 

Läs Paolas inbjudningsdikt här.
 

Paola Fraboni 
Regional ordkonstlärare, Pargas 
+358 (0)40 962 5964 
paola.fraboni(at)sydkusten.fi 

 

 

Stora skillander i personaltillgång och språkförhållanden i småbarnspedagogiken

Sydkustens landskapsförbund har kartlagt behörigheten hos daghemspersonalen i de tvåspråkiga kommunerna i Finland. Läs mera »
19.06.2019 kl. 15:08

Skärgårdshistoria i ljud och bild

Välkommen att se och höra resultatet av projektet Skärgårdshistoria med många sinnen.Läs mera »
12.06.2019 kl. 08:38

Ordkonstskolan söker nya lärare

Sydkustens ordkonstskola rekryterar lokala ordkonstlärare i tre olika regioner; Östra Nyland, Åboland och huvudstadsregionen.Läs mera »
21.05.2019 kl. 15:00