Två män ligger på en gräsmatta, huvudena mot varandra. Den ena med huvudet på en fotboll, den andra med huvudet på en trave böcker, läsande en bok.

Läsning i laget startar

12.01.2021 kl. 10:47
Idrottsföreningar och lag kan anmäla intresse för att delta i projektet.

Under 2021 kommer projektet Läsning i laget att lyfta upp läsning inom idrottsföreningar i Svenskfinland. Projektet ska stöda idrottsföreningar i att skapa läsfrämjande miljöer och jobba kring tränarnas roll som läsande förebilder. Åldersgruppen projektet fokuserar på är 13-17 år. Projektledare är Mikael Gros.

Anmäl intresse!

Idrottsföreningar pch lag kan nu anmäla sitt intresse för att delta i pilotsatsningen. Genom träffar, material och samarbete skapas tillsammans med projektledaren en läsfrämjande miljö och hittar vägar att lyfta läsningen inom föreningen utan att stjäla värdefull träningstid.

Är din förening intresserad av att vara pilot? Eller känner du en tränare som kunde passa för vår pilotsatsning? Tag kontakt med oss så berättar vi hur ni kan komma med!

Målet med projektet är att öka läslusten bland barn och unga och sprida kunskap om vikten av läsning. Inom projektet utvecklas verktyg och arbetssätt för att lyfta upp läsningen i det egna laget och skapa en läsfrämjande miljö. I arbetet inkluderas tränare, vuxna inom föreningen och laget samt föräldrar.

Projektet genomförs som ett samarbete mellan Sydkustens landskapsförbund och Finlands Svenska Idrott. Finansiering kommer via Utbildningsstyrelsen och Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd.

Mera information:

Facebooksidan Läsning i laget

Sydkustens projektsida

Mikael Gros
Projektledare
mikael.gros(at)sydkusten.fi

Läshörna i Norrvalla med bokhylla, soffa och fåtölj.

Läshörnor på sommarläger

Sydkustens projekt Läsning i Laget ordnar Läshörnor vid sommarläger med idrottstema. Tanken är att uppmuntra till läsning på platser där idrottande barn och unga rör sig.Läs mera »
21.06.2021 kl. 14:23
En tonad bild i gråblått, med två ordkonstelever skymtar. På det Sydkustens ordkonstskolas logo.

Ordkonstskolan söker timlärare

Sydkustens ordkonstskola växer och rekryterar nu lokala ordkonstlärare i Helsingfors, Raseborg och Sibbo.Läs mera »
16.06.2021 kl. 18:12

Det gäller vår framtid

Ett av Sydkustens teman inför kommunalvalet handlar om vikten av att det finns behöriga lärare och tillräcklig elev-och studiehandledning samt elevvård i skolorna.Läs mera »
11.06.2021 kl. 08:10