En teckning gjord till tävlingen.

Vilken underbar värld

28.04.2022 kl. 08:24
Världar fyllda av obegränsade mängder godis och glass, chips och pizza – utan att varken vara ohälsosamt eller skadligt för tänderna.

Världar med enhörningar, allehanda snälla djur och orörd, frisk natur. Världar helt digitalt i olika spel; världar bortom tid och rum i främmande galaxer. Världar där allting är gratis. Världar som nås via portaler, världar med evig sommar eller med länder med egna årstider.

Ingen mobbning, inga virus, inga krig. Ingen naturförstörelse, inga ensamma barn, inga diktatorer. Däremot hur mycket jämlikhet, vänskap och omtanke som helst. Äventyr, skratt, kärlek. Ren, sprudlande glädje.  Ätbara moln som får en att flyga. Robotar, prinsessor och jättesolar. Drakar som stoppar klimatförändringen. Kaniner.

Även om vårsolen strålar har tillvaron april 2022 inte direkt känts som att leva i en drömvärld. Därför har det varit speciellt tröstande att få ta del av den hisnande berättarglädje bidragen till skrivtävlingen Skriv för livet! innehöll. Närmare 200 litterära snuttefiltar strömmade in med så många makalösa visioner att jag nu är helt övertygad om att allting ändå kommer att ordna sig.

Framtiden är ljus.
 

Katja von Wendt
Planerare, ordkonstskolan
+358 (0)45 894 4088
katja.von.wendt(at)sydkusten.fi

Bild: Ingel Bergholm

 

Sydkustens ordkonstskola arrangerade i samarbete med de finlandssvenska läsambassadörerna och Skrivande skola samt med bidrag av undervisnings- och kulturministeriet skrivtävlingen Skriv för livet! under januari-mars.

Tävlingsuppgiften handlade om att skap sin drömvärld och arrangerades för åk 1–9. Läs mera om tävlingen och vinnarna via länken nedan:

Katja von Wendt