Boktips och pedagogiskt material

23.08.2022 kl. 08:35
Behöver du boktips eller pedagogiskt material för din klass eller inom småbarnspedagogiken?

Under sina tre intensiva år som finlandssvenska läsambassadörer samlade och skapade Amanda Audas-Kass och Henrika Andersson mycket material som lever kvar på hemsidan.

De finlandssvenska läsambassadörernas hemsida  finns boktips, lärarhandledning och flera kortfilmer som får användas fritt och gärna också spridas.

Några plock från hemsidan:

Här hittar du bilderböcker med inspirerande tilläggsmaterial för dig som vill tända läsgnistan hos barn i åldern 0-6 år. 

Här hittar du nordiska bilderböcker med tilläggsmaterial för barn i åldern 0-6 år. 

Här hittar du boktips och pedagogiskt material på böcker för åk 1-6.     

Här hittar du boktips och pedagogiskt material på böcker för åk 7-9. 

Här hittar du fyra kortfilmer om läslust och inspiration att visa på föräldrakvällar. 

Och här en inspirerande film med tio tips om högläsning med småbarn.  

För lärare som jobbar med historia i åk 4-6 finns Väck historien till liv!,  en kompletterande samling böcker och texter som berikar och fördjupar historieundervisningen.  

För lärare som jobbar med omgivningslära i åk 4-6 finns Berättelser om oss en samling böcker och texter med tilläggsmaterial som fördjupar undervisningen i omgivningslära. 

Här hittar du en hel mängd artiklar om härliga böcker varvat med artiklar om läsning. 

Och mycket mycket mer! 

Är du nyfiken på läsambassadörernas arbete under åren 2019-2022 så kan du ta en titt på slutrapporten, Läsning från topp till tå

Följ också läsambassadörerna på Facebook, i gruppen kommer det fortsättningsvis att finnas inlägg och aktualiteter om och kring läsning. 

Arbetet för läsningen fortsätter! Lycka till! 


Projektet De finlandssvenska läsambassadörerna genomfördes 1.8.2019-31.7.2022. Projektet finansierades av Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Svenska Folkskolans vänner.