Konstundervisningsdagarna flyttas till hösten 2024

26.01.2024 kl. 14:25
Konstundervisningsdagarna den 1-2.2024 ställs in på grund av omfattande strejker i kollektivtrafiken. Ny tidpunkt är den 19-20.9.2024. Här hittar du samlad info om förändringarna.

Beslutet att flytta Konstundervisningsdagarna görs eftersom alla tågavgångar är inställda i när- och fjärrtrafiken fredagen den 2.2. kl.00:00-23:59 och även busstrafiken i hela landet påverkas avsevärt.

Arrangören har slagit fast ett nytt datum för Konstundervisningsdagarna. Det nya datumet är 19-20.9.2024, torsdag och fredag i Jakobstad. Så långt det går erbjuds samma program som redan utarbetats i samråd med nuvarande samarbetspartners, workshopledare och föreläsare.

Alla som anmält sig till Konstundervisningsdagarna våren 2024 har förtur för deltagande i Konstundervisningsdagarna som anordnas på hösten. Arrangörerna skickar närmare information om anmälan och det uppdaterade programmet under våren 2024 via e-post.

Under vårens lopp kommer det att arrangeras ett flertal virtuella och förhoppningsvis också fysiska möten kring konstundervisning. Håll utkik efter dessa i Kulturums sociala medier samt på Sydkustens och KulturÖsterbottens hemsidor. Arrangörerna vill varmt tacka alla som anmält sig och engagarat sig i Konstundervisningsdagarna och hoppas på lika stort intresse också hösten 2024!

Ersättning för av hotell, tåg- och bussbiljetter

Deltagare som har bokat hotellövernattning under tidsperioden 1-2.2.2024 uppmanas att själva kontakta sitt hotell omedelbart för att avboka eller alternativt omboka sin övernattning.

VR ersätter automatiskt biljetter som köpts för strejkdagen fredag 2 februari ifall man inte ber om att få boka om biljetten till en annan tidpunkt. Läs mera på VR:s hemsida.

Om bussturer ställs in på grund av strejken på fredag 2 februari återbetalas de biljetter som köpts via Matkahuoltos hemsida och app. Läs mera på Matkahuoltos hemsida (på finska).