Ordkonstveckan firas 18-24.3

13.03.2024 kl. 12:20
Ordkonstskolan bjuder i år på kreativa skrivuppgifter, författarworkshop och diktprogrammet Poesi och popcorn. Veckan firas för att lyfta fram ordkonst som konstform och sprida kreativa läs- och skrivfrämjande metoder.

Ordkonstveckan koordineras av Föreningen för ordkonstundervisning i Finland i samarbete med ordkonstaktörer i hela landet och årets gemensamma tema är Vilda och lekfulla dikter. 

  • Diktmaterial. Sydkustens ordkonstskola har tagit fram svenskspråkiga ordkonstuppgifter och material för flera åldersgrupper.
  • Inspirationskväll för pedagoger. Kulskriv fulskriv, helt enkelt! är rubriken för workshoppen med författaren och skrivpedagogen Tove Berggren den 21.3. kl.18-20. Träffen hålls på Teams och riktar sig till alla som vill tända skrivgnistor hos barn, unga och sig själva.
  • Popcorn och poesi. Lina Bonde, Nina Gran, Victor von Hellens och Janne Wass, fyra hyllade finlandssvenska skribenter läser underfundiga, hjärtskärande och finurliga dikter skrivna av ordkonstskolans elever. Programmet ordnas på Luckan i Helsingfors den 23.3 kl.13-14:30 och delas även på Luckans Youtube-kanal.

Alla skolor, eftisar och daghem i hela landet uppmuntras att delta i ordkonstveckan genom att prova på uppgifterna. Det virtuella evenemanget är öppet för alla men till Poesi och popcorn finns det begränsat med platser.