Tove Hagström

Kulturseminariet i Vanda närmar sig

Kulturseminariet ”Vem är välkommen?” ordnas om två veckor. Anmälningstiden pågår fram till fredagen den 17.11 och planerare Tove Hagström är mitt uppe i förberedelserna.

- Varje dag öppnar jag ivrigt anmälningsinformationen för att se om det droppat in någon ny. Tillsammans med de andra i arrangörsgruppen finslipar jag material och arrangemang inför dagen så att allt sedan ska fungera smidigt och vi alla ska få en fin dag tillsammans i Vanda.

Syftet är att föra samman människor från olika orter och organisationer men som arbetar med och letar efter svar på liknande frågor. Temat är att göra kulturtjänster tillgängliga för unga och familjer. Tove Hagström är också ivrig att få lära sig nytt av de gästerna och de inbjudna talarna Itha O'Neill från konstmuseet Amos Rex och Sofia Lindqvist från Nätverket för familjers diversitet.

- Det är en fin möjlighet att nätverka och få inspiration och nya tankar med sig tillbaka till sin egen arbetsplats och sin arbetsvardag. Dessutom får deltagarna en rundtur i Mosaikbiblioteket, en nyöppnad mötesplats med bibliotek, ungdomsservice och kulturservice under samma tak.

Sydkusten 25 år

Sydkustens 25-årsjubileum firas i samband med seminariet och förbundets ordförande Julia Ståhle kommer att hålla festtal.

- Vi ordnar inte någon traditionell festmottagning med uppvaktning den här gången, men alla seminariedeltagare bjuds på tårta till eftermiddagskaffet som en liten guldkant i vardagen. Vi firar så att säga i arbetets tecken, säger Tove Hagström.

Anmäl dig till seminariet senast den 17.11.2023 

Info om programmet