Läsåret börjar med en smäll!

15.08.2022 kl. 12:51
En blomma växer försiktigt och långsamt. Först stjälken, sen ett blad och en knopp. Solen smeker blomman och regnet släcker dess törst. Och småningom har vi en fin, väldoftande blomma.

Terminsstarten är inte sådan. När ett nytt läsår börjar så smäller det! Allt startar på en gång. Alla vill mötas, planera och fundera över nya projekt. Telefonen går het och batteriet drar slut snabbare än arbetsdagen. Mejlboxen är full av intressanta nyheter och av folk som som har bråttom att få svar. Allt ska hända på en gång, trots att jag i princip just har börjat och har hela terminen framför mig. 

Nu har jag varit två veckor på jobb. Redan ligger planeringen av Åbo, Pargas och St:Karins ordkonstgrupper bakom mig. Träffar för Unga Poeters Sällskap är spikade. Igångsättande av ordkonstshowen är på gång. Ordplask har hittad sin tid och plats. Utrymmena är bokade och föräldrarna har fått info. En del projekt är bokade för terminen, andra är redan genomförda.  

Bakom mig har jag Konstens natt-verkstäder i Åbo och en personaldag med mina kollegor. Skolbesök är inbokade för de kommande veckorna. Våra regelbundna ordkonstverkstäder startar i september. Poesiverkstäderna för högstadiet och gymnasiet är under planering. Åbo bokmässa är under kontroll. Harry Potter-kvällen under arbete och Lux Archipelago samt nordiska litteraturveckan ligger framför. Allt det här bara under hösten. 

Alla förutsättningar finns för att ha kul och inte vara sysslolös! 

Info och anmälningslänk till ordkonstskolans alla grupper hitttar du på https://ordkonst.fi/sv/anmalan/

Paola Fraboni,
regional ordkonstlärare
paola.fraboni(at)sydkusten.fi

Paola Fraboni