Konstundervisningsmorgon - Fyrklöver-modellen

21.03.2024 kl. 08.30 – 09.30

Välkommen på Konstundervisningsmorgon!

Temat för Konstundervisningsmorgonen den 21 mars är Fyrklöver-modellen och pedagogiskt kvalitetsarbete. Med som expertgäst har vi Jolin Slotte, undervisningsråd på Utbildningsstyrelsen. Under morgonen får vi höra om nya Fyrklöver-modellen som publiceras av Utbildningsstyrelsen i mars 2024. Avsikten med Fyrklöver-modeller är att stödja pedagogiskt kvalitetsarbete inom den grundläggande konstundervisningen.


Expertgäst - Jolin Slotte

Fotografi av Jolin Slotte. Jolin Slotte har rödbrunt lockigt hår och mörkbruna glasögon. Slotte har på sig en svart skjorta och stora runda örhängen. Bilden är tagen från skulderbladen uppåt.

Jolin Slotte är idag undervisningsråd vid Utbildningsstyrelsen. Hennes arbetsuppgifter berör framför allt modersmål och litteratur på alla utbildningsnivåer, men också den grundläggande konstundervisningen, läskunnighetsprogrammet och gymnasiefrågor. Slotte har tidigare jobbat bland annat med olika läsfrämjande projekt, lättläst litteratur, ordkonst och teaterkonst. Hon debuterade som författare 2014 och har som doktorand i litteraturvetenskap vid Åbo akademi publicerat två artiklar om läsning bland finlandssvenska ungdomar.

Under studietiden var Slotte aktiv i Teaterföreningen Trotsallt i Helsingfors, här bl.a. på scen i pjäsen "Finns det banankakor i helvetet" av Vilmar Oskarsson.

Konstundervisningsmorgon om aktuella teman

På Konstundervisningsmorgnar fördjupar vi oss i olika aktuella teman och frågeställningar kring konstundervisning för barn och unga. Varje Konstundervisningsmorgon gästas av en expertgäst. Morgnarna anordnas på våren 21 mars, 18 april, 16 maj på torsdagar kl. 8.30 - 9.30 via Teams. Utöver detta anordnas en Konstundervisningsmorgon i juni. Deltagande i Konstundervisningsmorgonen är gratis och öppet för alla intresserade. Välkommen med!

Konstundervisningsmorgnarna anordnas av Kulturum forum för konstundervisning i samarbete med Idébanken, KulturÖsterbotten och Sydkustens landskapsförbund. Kulturum finansieras av Svenska Kulturfondens SKAPA-satsning.