Konstundervisningsmorgon - Kulturläroplaner

18.04.2024 kl. 08.30 – 09.30

Välkommen på Konstundervisningsmorgon!

Temat för Konstundervisningsmorgonen den 18 april är Kulturläroplaner och konstundervisning. Med som sakkunnig gäst har vi Annina Ylikoski, kordinator på Österbottens barnkulturnätverk BARK.

Under morgonen får vi höra hur vi kan arbeta och samarbeta med kulturläroplaner och konstundervisning. På vilka sätt kan kulturläroplaner och konstundervisning för barn och unga samverka? Hur kan vi förverkliga ett långsiktigt och kvalitativt samarbete med att utveckla kulturläroplanerna i kommunerna? Hur kan kulturläroplanerna förebygga kultur- och konstundervisningens tillgänglighet och jämlikhet?

Expertgäst - Annina Ylikoski

Annina Ylikoski, koordinator på Österbottens barnkulturnätverk BARK, har arbetat med barnkultur i 20 år. Ylikoski har medverkat i uppgörandet och revideringar av ca 25 kulturläroplaner i både Österbotten och övriga Finland.

Konstundervisningsmorgon om aktuella teman

På Konstundervisningsmorgnar fördjupar vi oss i olika aktuella teman och frågeställningar kring konstundervisning för barn och unga. Varje Konstundervisningsmorgon gästas av en expertgäst. Morgnarna anordnas på våren 2024 den 21 mars, 18 april och 16 maj på torsdagar klockan 8.30–9.30 via Teams. Deltagande i Konstundervisningsmorgonen är gratis och öppet för alla intresserade. Välkommen med!

Konstundervisningsmorgnarna anordnas av Kulturum forum för konstundervisning i samarbete med Idébanken, KulturÖsterbotten och Sydkustens landskapsförbund. Kulturum finansieras av Svenska Kulturfondens SKAPA-satsning.