Harry Potter-kväll i Pargas bibliotek

28.01.2019 kl. 08:52
Torsdagen den 7 februari förvandlas Pargas bibliotek till Harry Potters värld.

Det blir en kväll fylld av spännande program för mindre och större barn och varför inte för vuxna. Sydkustens ordkonstskola medverkar i programmet tillsammans med andra föreningar, organisationer och frivilliga.

För den som besöker biblioteket under Harry Potter-kvällen är sorteringshatten det första man möter. Musik hörs redan i aulan och inne i Hogwarts kan man ta del av olika verkstäder, t.ex. göra sig en trollstav, lära sig om trolldrycker, besöka stationen 9 3/4 eller fotografera sig i Hogwarts-miljö. Tillsammans med ordkonstskolan kan man se in i framtiden och man kan också sätta sig ner och njuta av högläsning. 

Harry Potter-kvällar ordnas på olika håll i världen den 7 februari, i år för femte gången. På många håll är det just bibliotek som nappat på idén. I Pargas är det föräldrar som efterlyst evenemanget, bland annat för att garantera att verksamheten fungerar också på svenska. Harry Potter-kvällen i Pargas bibliotek ordnas kl. 17-20 och är helt gratis. Det går också att besöka biblioteket som vanligt under kvällen, som vanlig mugglare, utan att ta del av programmet.