En stämningsfull julbild med godis, ljus och lingonris

God Jul och Gott Nytt År!

21.12.2020 kl. 12:53
År 2021 står inför dörren och Sydkustens landskapsförbund är aktivt med i arbetet för att främja kultur och utbildning på svenska.

Synliggörandet av arbetet inom den svenskspråkiga småbarnspedagogiken liksom utbildningsfrågor står högt på agendan. Nästa år har vi också fokus på kultursamarbete över kommun- och regiongränser och VårKultur går av stapeln i april.

Ordkonstverksamheten är aktiv och nya grupper inleder sin verksamhet. I samarbete med KulturÖsterbotten, Luckan i Helsingfors och CLL vid Åbo Akademi inleds en ordkonstlärarutbildning i januari. Läsambassadörerna fortsätter sitt arbete för att stöda läsandet och projektet Läsning i laget som vi gör i samarbete med Finlands Svenska Idrott, kör igång. I samarbete med Svenska modersmålslärarföreningen i Finland fortsätter projektet Skrivande skola. Målet är att synliggöra skrivandet på tvärs över ämnen och höja hela lärarkollegiers skrivpedagogiska kompetens. 

Det här är bara ett axplock av allt det som händer år 2021 då det dessutom hålls kommunalval i april.

För året som gått och inför det kommande året vill vi rikta ett varmt tack till alla våra kommuner, samarbetsparters och finansiärer som gör allt detta möjligt!


Christel Björkstrand
Direktör
+358 (0)50 351 3038
christel.bjorkstrand(at)sydkusten.fi

Läshörna i Norrvalla med bokhylla, soffa och fåtölj.

Läshörnor på sommarläger

Sydkustens projekt Läsning i Laget ordnar Läshörnor vid sommarläger med idrottstema. Tanken är att uppmuntra till läsning på platser där idrottande barn och unga rör sig.Läs mera »
21.06.2021 kl. 14:23
En tonad bild i gråblått, med två ordkonstelever skymtar. På det Sydkustens ordkonstskolas logo.

Ordkonstskolan söker timlärare

Sydkustens ordkonstskola växer och rekryterar nu lokala ordkonstlärare i Helsingfors, Raseborg och Sibbo.Läs mera »
16.06.2021 kl. 18:12

Det gäller vår framtid

Ett av Sydkustens teman inför kommunalvalet handlar om vikten av att det finns behöriga lärare och tillräcklig elev-och studiehandledning samt elevvård i skolorna.Läs mera »
11.06.2021 kl. 08:10