En stämningsfull julbild med godis, ljus och lingonris

God Jul och Gott Nytt År!

21.12.2020 kl. 12:53
År 2021 står inför dörren och Sydkustens landskapsförbund är aktivt med i arbetet för att främja kultur och utbildning på svenska.

Synliggörandet av arbetet inom den svenskspråkiga småbarnspedagogiken liksom utbildningsfrågor står högt på agendan. Nästa år har vi också fokus på kultursamarbete över kommun- och regiongränser och VårKultur går av stapeln i april.

Ordkonstverksamheten är aktiv och nya grupper inleder sin verksamhet. I samarbete med KulturÖsterbotten, Luckan i Helsingfors och CLL vid Åbo Akademi inleds en ordkonstlärarutbildning i januari. Läsambassadörerna fortsätter sitt arbete för att stöda läsandet och projektet Läsning i laget som vi gör i samarbete med Finlands Svenska Idrott, kör igång. I samarbete med Svenska modersmålslärarföreningen i Finland fortsätter projektet Skrivande skola. Målet är att synliggöra skrivandet på tvärs över ämnen och höja hela lärarkollegiers skrivpedagogiska kompetens. 

Det här är bara ett axplock av allt det som händer år 2021 då det dessutom hålls kommunalval i april.

För året som gått och inför det kommande året vill vi rikta ett varmt tack till alla våra kommuner, samarbetsparters och finansiärer som gör allt detta möjligt!


Christel Björkstrand
Direktör
+358 (0)50 351 3038
christel.bjorkstrand(at)sydkusten.fi

Böcker som fans med i bokpaketet som skickades till åk 1 i januari 2020.

Bokpaket för åk 1

Nu är det dags för lärare i åk 1 att ansöka om de omtyckta bokpaketen med nya böcker.Läs mera »
20.09.2021 kl. 14:27
Tre flickor sitter och läser och pratar om böcker.

Meningsfullt - läsutmaning för åk 8

Nu lanserar de finlandssvenska läsambassadörerna Meningsfullt - en läsutmaning för elever i årskurs 8. Läs mera »
14.09.2021 kl. 15:03
Lena Långbacka från Sydkusten sitter med många olika böcker framför sig.

#ReadHour

Sydkusten stöder Barn- och ungdomsstiftelsens kampanj #ReadHour och utmanar alla samarbetspartner och medlemskommuner att delta i hela Finlands gemensamma lästimme på onsdag 8.9 kl 19.Läs mera »
07.09.2021 kl. 07:27