Ett ”farligt” arbete

29.10.2020 kl. 08:18
Jag har ett underbart farligt jobb!

Jag umgås varje dag med barn som ivriga kommer till ordverkstäderna och följer med på fantasiresor. Det är så roligt, så ibland vill man inte tillbaka. Farligt, vi kunde få hyperkreativitetssyndrom.

När jag är med de minsta och leker med dikter och ramsor får jag (fick, före coronapandemin) låna söta små och mysa tillsammans med dem. Mammorna fick pusta ut och jag fick dofta babydoft. Farligt, världen är redan överbefolkad.

Ibland träffar jag andra vuxna som jobbar med liknande verksamhet och vi får idéer om hur vi kunde jobba tillsammans, tankar om nya projekt. Farligt att tycka så mycket om sitt jobb.

Någon gång får jag åka längre bort och hämta vårt material till skolor och daghem, hålla lektioner i andra miljöer än jag är van vid. Och då ser jag nya möjligheter, allt vi kunde göra där. Farligt, jag kan faktiskt inte ännu klona mig eller mina kollegor.

Inom vår organisation finns intressanta projekt och medarbetare som kan mycket om bland annat litteratur, böcker, skrivande och läsande. Farligt för mig att få så många boktips. Men bokhandlarna tackar.

Jag har turen att jobba med så duktiga personer att jag ibland undrar vad jag gör här, bland så smarta, trevliga och kunniga människor. Underbart att få ha dem som kolleger, allt blir så mycket bättre då vi gör saker tillsammans! Farligt, vi jobbar så mycket tillsammans så att kreativiteten smittar snabbare än coronaviruset!


Paola Fraboni
Regional ordkonstlärare, Pargas
paola.fraboni(at)sydkusten.fi
+358 (0)40 962 5964

Paola Fraboni