På gång vid Utbildningsstyrelsen

04.12.2024 kl. 08.30 – 10.00

Aktuellt kring konstundervisning för barn och unga på Utbildningsstyrelsen


Höstens Konstundervisningsmorgon-serie avrundas onsdag den 4 december kl. 8.30–10 med en informationsträff med undervisningsråd Jolin Slotte från Utbildningsstyrelsen. Under träffen diskuteras erfarenheter av Fyrklöver-modellen, nya modellen för pedagogiskt kvalitetsarbete inom grundläggande konstundervisning. Dessutom diskuteras förnyelsen av gymnasielagen och gymnasiediplomet i konst- och färdighetsämnen samt övriga aktuella nyheter.

Konstundervisningsmorgonen den 4 december anordnas online via Teams. Morgonen är gratis och ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen med!
 


Expertgäst Jolin Slotte


Jolin Slotte är idag undervisningsråd vid Utbildningsstyrelsen. Hennes arbetsuppgifter berör framför allt modersmål och litteratur på alla utbildningsnivåer, men också den grundläggande konstundervisningen, läskunnighetsprogrammet och gymnasiefrågor. Slotte har tidigare jobbat bland annat med olika läsfrämjande projekt, lättläst litteratur, ordkonst och teaterkonst. Hon debuterade som författare 2014 och har som doktorand i litteraturvetenskap vid Åbo akademi publicerat två artiklar om läsning bland finlandssvenska ungdomar.  

Under studietiden var Slotte aktiv i Teaterföreningen Trotsallt i Helsingfors, här bl.a. på scen i pjäsen Finns det banankakor i helvetet av Vilmar Oskarsson.

Konstundervisningsmorgon – tematräffar med expertgäster


Konstundervisningsmorgnar är tematräffar som lyfter fram aktuella frågor och ämnen som berör konst- och kulturundervisningen för barn och unga. Varje Konstundervisningsmorgon gästas av en expertgäst och faciliteras av Kulturum. Morgnarna är öppna för alla med intresse för konst- och kulturundervisning.

Höstens Konstundervisningsmorgnar anordnas online via Teams. Deltagandet är gratis och det behövs ingen föranmälan.

Frågor och önskemål angående tematräffarna? Kontakta oss via mejl vippe.leminen@sydkusten.fi eller telefon 050 5527 276.