Spännande terminsstart

03.09.2020 kl. 08:10
Den här veckan inleds över 40 ordverkstäder runtom i Svenskfinland. Det är rekord för Ordkonstskolan, aldrig tidigare har vi haft så många elever på så många orter!

För mig, som ny ordkonstlärare, är det speciellt nervkittlande. Jag har privilegiet att leda två ordverkstäder och trots att jag undervisat i åratal i egenskap av modersmålslärare, är det ändå fascinerande att helt och fullt få dyka ner i ordkonstens underbara värld. Tänk att fritt få fantisera, formulera, tolka och presentera, tillsammans med andra likasinnande!

Ordkonstskolans läsårstema är vatten. Det är svårt att föreställa sig ett mer mångsidigt och inspirerande tema. Undervattensvärldar med havererade, bortglömda skatter; havsmonster, sjöjungfrur och pirater; smältande snögubbar och gnistrande isdrottningar...hur ska vi hinna med allt detta under ett enda läsår?

Som tur finns det hopp om höstlovsläger, sommarläger, ordkonstshower och andra spännande evenemang där tematiken kan utforskas vidare, djupare och blötare. Bäst av allt, inte ens vuxna behöver hänga läpp av avundsjuka! Under vårterminen arrangeras en inspirerande ordkonstledarutbildning parallellt i Vasa och Helsingfors, där deltagarna under fyra faktaspäckade moduler erbjuds en möjlighet att sjunka in i ordkonstens svallande virvlar.

Välkomna med i ett porlande pirrigt läsår!

 

Katja von Wendt
Planerare, ordkonstskolan
045-894 4088
katja.von.wendt(at)sydkusten.fi