VårKulturs vårutfärd 20.5

06.05.2019 kl. 10:49
Sydkusten ordnar i samarbete med projekt KulTa en vårutfärd som avslutning på VårKultur.

I programmet ingår utvärdering av temat Kultursmaker, företags- och projektpresentationer samt smakprover. Resan är öppen för alla och kostnadsfri (förutom lunchen).

Program

Kl 9.00 Bussen startar från Pargas busstation. Du kan stiga på även längs Pargasvägen, i Krossi, St Karins och längs Kimitovägen. Meddela vid anmälan var du stiger på.

10.30 Vi besöker Rosendalen där Solveig Friberg berättar om honungsproduktionen och sin mångsidiga trädgård.(Fb Rosendalen)

12.00 Lunch I Café Adele till självkostnadspris. Anu Taivainen är en mästare på att trolla fram mat som till 98% består av råvaror från Kimitoön. Cafeét har egna odlingar. (Fb Café Adele)

Efter lunchen får vi en presentation av Matkultur på Sagalund. (www.sagalund.fi)

13.30 Vi besöker café Cake My Way och träffar Riitta, som vann tävlingen Hela Finland Bakar. (Fb Kahvila CAKE MY WAY)

14.00 Vi börjar hemfärden med ett stopp för inköp vid Närboden, där också mathantverkaren Sabina finns på plats. Hennes prisbelönta produkter väntar på butikshyllorna. (Fb Närboden Lähipuoti)

ca 16.00 Bussen anländer till Pargas busstation.

Anmäl dig senast den 16.5 till margot.wikstrom(at)pargas.fi eller lena.langbacka(at)sydkusten.fi

Resan arrangeras av projekt KulTa i samarbete med Sydkustens landskapsförbund/VårKultur.

Läs mera här.


Mera information:

Lena Långbacka
044-544 3348
lena.langbacka(at)sydkusten.fi

Bokprat på webbtv

Lagom till sommaren bjuder bibliotekarierna Cilla, Tobias och Michelle tillsammans med läsambassadören Henrika på ett urval av högklassiga ungdomsböcker.Läs mera »
02.06.2020 kl. 08:34

Eftis under undantagstillstånd

Sydkusten har kartlagt hur stängningen av skolor påverkat eftisverksamheten.Läs mera »
28.05.2020 kl. 09:20

Fokus på småbarnspedagogik

Stort intresse för samarbete kring småbarnspedagogik på svenska.Läs mera »
18.05.2020 kl. 13:41