Det är aldrig för tidigt att börja

03.10.2019 kl. 14:10
På frågan om när man kan börja läsa högt för ett barn finns det bara ett svar: det är aldrig för tidigt att börja.
Barnet
i magen känner igen föräldrarnas röster. En baby på några månader tycker om växlingar i tempo, volym och betoning när någon läser högt. Redan ett litet barn gillar att bläddra i och smaka på böcker.
 

Därför
har Läscentrum valt att satsa på Läs för barnet-projektet. Inom projektet finns det webbsidor och material som uppmuntrar föräldrar att läsa med sina barn redan från allra första början. Från och med i år delas det också ut bokkassar i samband med rådgivningsbesök till alla barn som föds mellan år 2019-2021.

Och
därför kommer biblioteket och rådgivningen i Helsingfors att samarbeta kring ett projekt kring läsning med de allra minsta finlandssvenska barnen. Det är helt nytt initiativ som får sin start nu i oktober och det blir spännande att se vad samarbetet leder till. Rådgivningen når ju så gott som alla små barn och småbarnsföräldrar i Finland. Om läsningens betydelse lyfts fram där får allt flera barn chansen till en god start på läsvägen.


Bild från luelapselle.fi


frågan om när man kan börja läsa högt för ett barn finns det bara ett svar: det är aldrig för tidigt att börja. Men svaret har ett tillägg, ett viktigt ett. Det är heller aldrig för sent att börja. 

Läs mera här.


Amanda Audas-Kass
Läsambassadör
+358 (0)50 309 9782
amanda.audas-kass(at)sydkusten.fi

Bokprat på webbtv

Lagom till sommaren bjuder bibliotekarierna Cilla, Tobias och Michelle tillsammans med läsambassadören Henrika på ett urval av högklassiga ungdomsböcker.Läs mera »
02.06.2020 kl. 08:34

Eftis under undantagstillstånd

Sydkusten har kartlagt hur stängningen av skolor påverkat eftisverksamheten.Läs mera »
28.05.2020 kl. 09:20

Fokus på småbarnspedagogik

Stort intresse för samarbete kring småbarnspedagogik på svenska.Läs mera »
18.05.2020 kl. 13:41