Läshörna i Norrvalla med bokhylla, soffa och fåtölj.

Läshörnor på sommarläger

21.06.2021 kl. 14:23
Sydkustens projekt Läsning i Laget ordnar Läshörnor vid sommarläger med idrottstema. Tanken är att uppmuntra till läsning på platser där idrottande barn och unga rör sig.

Lägren ordnas i samarbete med lokala bibliotek och tillsammans inreder vi en läshörna där det finns böcker och tidningar, samt plats för lägerdeltagarna att sitta och läsa.  

Läshörnorna har varit populära inslag under de läger som redan testat konceptet. Hörnorna har fungerat som en lugn oas under de annars så aktiva dagarna. Både arrangörer och lägerdeltagare har uppskattat läshörnorna och läshörnan har inkluderats i lägerprogrammet genom till exempel lässtunder eller högläsningssessioner för hela gruppen.

Läsning i Laget hoppas att insatserna fungerar som en inkörsport till återkommande samarbeten mellan bibliotek och idrottsläger runt om i landet. Konceptet är enkelt och kan bra genomföras som ett samarbete mellan ett bibliotek och idrottsläger på orten.

Läger vi samarbetar med:

Idrottslägret Fångarna på Fortet i Vörå/Norvalla, arrangerat av Folkhälsan. Läshörnan skapas i samarbete med Vörå Kommunbibliotek, totalt ca 100 barn på två läger.

Stall Falisas sommarläger, läshörnan skapas i samarbete med Vörå Kommunbibliotek, totalt ca 50 barn på sju läger.

Pargas IF:s handbollsläger, läshörnan skapas i samarbete med Pargas Stadsbibliotek, totalt ca 80 barn på två läger.

 

Mera information:

Mikael Gros
Bibliotekarie, projektledare
+358 (0)50 377 9664
mikael.gros(at)sydkusten.fi

En tonad bild i gråblått, med två ordkonstelever skymtar. På det Sydkustens ordkonstskolas logo.

Ordkonstskolan söker timlärare

Sydkustens ordkonstskola växer och rekryterar nu lokala ordkonstlärare i Helsingfors, Raseborg och Sibbo.Läs mera »
16.06.2021 kl. 18:12

Det gäller vår framtid

Ett av Sydkustens teman inför kommunalvalet handlar om vikten av att det finns behöriga lärare och tillräcklig elev-och studiehandledning samt elevvård i skolorna.Läs mera »
11.06.2021 kl. 08:10