Håll läskalas under Read Hour

07.09.2022 kl. 09:42
Read Hour-kampanjen firar i år läsning för fjärde gången på FN:s dag för läskunnighet 8.9

Read Hour är ett evenemang startat av Barn- och undomsstiftelsen in Finland för att fira läskunnighetsdagen. Vem som helst kan delta i Read Hour genom att sätta sig ner och läsa en timme den 8.9 kl. 19.00. I år får man gärna läsa böcker som handlar om betydelsen av fred och vänskap.

Read Hour är ett ypperligt tillfälle att samlas kring läsning med dina nära och kära. Passa på att göra det mysigt med filtar, kuddar och ljus och samla familjen eller några vänner till ett litet läskalas. Att läsa är ett fint sätt att umgås vare sig ni läser högt för varandra eller läser själva i var sin bok. Att som vuxen visa upp sin läsning för barnen är också otroligt viktigt. De behöver se läsande vuxna för att själva bli läsare. Så passa på att delta, passa på att läs och dela gärna din lässtund med någon som är viktig för dig.

Sydkusten jobbar läs- och skrivfrämjande med många olika projekt och verksamheter och deltar i Read Hour.  Mer information om Read Hour hittar du på: https://readhour.com/sv/

Visuell profil för webinariet kreativt ledarskap den 7. oktober klockan 10. Webinariet anordnas via Zoom.

Följ med oss på ett webinarium om kreativt ledarskap med konstnär och pedagog Lina Teir!

Är du intresserad av att få nya perspektiv och tips kring kreativt ledarskap i relation till arbete med konstundervisning för barn och unga? Välkommen med på ett webinarium den 7. oktober med pedagog och konstnär Lina Teir!Läs mera »
19.09.2023 kl. 12:46
Bannerbild med färggranna färger och texten

Livskraft ur konst - välmående för barn och unga

Vilken roll kan konsten spela för barn och ungas välmående? Hur kan konstundervisningen nå flera barn och unga? Välkommen med på ett tvåspråkigt seminarium fullspäckat av konst och pedagogiska metoder den 4. oktober i Pargas!Läs mera »
31.08.2023 kl. 14:08

Levande kulturarv – vad är det?

Seminarium för det åboländska kulturfältet – välkommen med för att höra expertinlägg och nätverka!Läs mera »
08.08.2023 kl. 13:00