Sydkusten ordnar branschdagar för kulturarbetare

17.05.2024 kl. 11:53
I oktober 2024 samlas kulturarbetare i Åbo för att diskutera framtidsutsikterna för kulturverksamhet på svenska i Finland med temat "Kulturkris och kulturkraft".

Hur kan kulturfältet samla krafter i en tid av oro, kriser och ständig förändring? Under kulturarbetardagarna lyfter vi upp och diskuterar motsättningar mellan krympande offentliga anslag och vikten av bredd och djup i kulturutbudet.

Kulturarbetardagarna riktar sig till dig som arbetar med kultur på svenska i Finland i en kommun eller stad, vid en organisation eller förening, som frilansare, konstnär eller företagare i kulturbranschen.

Det är kostnadsfritt att delta och allt program samt alla måltider som omnämns i programmet ingår. Var och en står själv för resor och övernattning till och från seminariet (se nedan).

Anmäl dig senast 12.9.2024 om du vill boka en biljett till onsdagskvällens föreställning av Fröken Julie vid ÅST (max 60 personer).

Anmäl dig senast 25.9.2024 om du vill delta i övriga delar av seminariet (ingen teaterbiljett).

Övernattning

Deltagare kan boka hotellrum till nedsatt pris senast 12.9.2024. Rabatterna och koderna gäller både för 8-9.10 och 9-10.10.

  • Hotell Helmi, Tureborgsgatan 11. Enkelrum 86 €/natt, dubbelrum 115 €/natt, inklusive frukost. Kod: SYDKUSTEN
  • Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, Humlegårdsgatan 2. Enkelrum 122 €/natt, dubbelrum 142 €/natt, inklusive frukost. Kod: B SYDKUSTEN
  • På Scandic-hotellen i Åbo kan du dessutom övernatta till ett förmånligare pris om du uppger koden CGRO. Detta gäller för bokningar som görs senast 10 dagar före övernattningen.

Resor

  • Tågen från Tammerfors anländer till Åbo järnvägsstation 1 km från ÅST
  • Tågen från Helsingfors anländer undantagsvis till Kuppis tågstation 2 km från ÅST
  • Bussar anländer till Åbo busstation 1 km från ÅST
  • Betalparkering finns i parkeringshusen Louhi och Toriparkki, samt förmånligare gatuparkering i och kring Åbo centrum
  • Resan mellan Pargas och Åbo på onsdag eftermiddag sker med abonnerade bussar

Tryggare rum & tillgänglighet

Kulturarbetardagarna ordnas enligt principer för tryggare rum. Vi godkänner inte diskriminering. Vi uppmanar alla att möta nya teman och människor fördomsfritt och med öppet sinne, som en möjlighet att lära sig något nytt och att utvecklas. Vi uppmuntrar också till respektfull dialog, där vi lyssnar på varandra.

Utrymmena där vi samlas är tillgängliga med rullstol och det finns också tillgänglig toalett.

Vi ber alla deltagare visa hänsyn till doftöverkänsliga personer och avstå från parfym och andra starkt parfymerade produkter under evenemanget.

Kontakt:
Tove Hagström, kulturplanerare
tove.hagstrom(a)sydkusten.fi tfn: 044 544 3348

Kristian Meurman, organisationskoordinator
kristian.meurman(a)sydkusten.fi tfn: 040 458 9030

Kulturarbetardagarna 2024 ordnas av Sydkustens landskapsförbund och finansieras av Svenska kulturfonden.

 

Ebban-chatten sätter punkt

I sju år har Sydkusten upprätthållit en chatt med boktips för elever och lärare inom den finlandssvenska boktjänsten Ebban. I höst läggs chatten ner då Ebban övergår till tjänsten BookBites.Läs mera »
20.06.2024 kl. 11:07

Kulturarbetardagarna – mötespunkt, smältpunkt och startpunkt

I oktober ordnas ett två dagars seminarium för alla som arbetar med kultur på svenska i Finland. Kulturplanerare Tove Hagström vill bjuda deltagarna på insikter, info och ingångar till nya samarbeten.Läs mera »
14.06.2024 kl. 10:00
Ina Ylitervo, Tanja Nivaro Thomssen, Filippa Belfrage och Emilia Christiansen.

Trygghet, tillit och samarbete bygger goda grunder

Det treåriga projektet för att lyfta småbarnspedagogiken avrundades med ett slutseminarium den 7.6. Under seminariet betonades vikten av målmedvetet arbete för att stötta barn och unga i en tid av stora omvälvningar.Läs mera »
13.06.2024 kl. 09:53